scrolltotop

VESTER VEDSTED

MUSIKFESTIVAL

Avisklip, programmer mm.

Bjarne Sørensen

Da vi i november/december 1996 byggede BYENS BUTIK stod Sdr. Farup Maskinstation for det indledende jordarbejde, fundamentstøbning mm., sagde Niels Beck, V. Vedsted Byvej 28 en dag: “Når du nu er musiker, har en stor græsplæne og en butik, så ville det da være oplagt at lave en musikfestival”. Det måtte jeg jo give ham ret i.

Mette og jeg blev enige om at holde det en søndag, da de fleste musikere jo er optaget på lørdage. Tidspunktet skulle være 12 til 20, så hele familien kunne deltage og datoen blev fastsat til 2 søndag i august, hvor der ofte er godt vejr.

Vi har mange dygtige musikere i sognet, så det var jo også oplagt at få dem med på ideen. Det fik vi og så var planlægningen i gang.

1997

JydskeVestkysten 8. Juli 1997. Landsbyen er klar med stor musikfestival. Vester Vedsted kommer søndag den 10. august til at syde af sang og musik. Der er nemlig stor musikfestival i landsbyen, og betingelserne for at spille på festivalen er “skrappe”: Mindst et medlem i hver musikgruppe skal være bosat i Vester Vedsted, for at gruppen kan være med på festivalen. Bag det stor musikarrangement står musiker og butiksindehaver Bjarne Sørensen, Mandøvej 14, Vester Vedsted. Og det er i området ved hans lille butik, at festivalen skal holdes. Blandt de grupper, som vil kunne høres i Vester Vedsted, er Morgenstjernen, som Bjarne Sørensen leder. Desuden kommer et eller to bands fra den musiske forening Riamuf, ligesom jazzorkesteret Antons Forvarmere muligvis atter samles for at spille på augustfestivalen. Også Vadehavsorkestret fra Egebæk giver et par numre, ligesom den russiske guitarist Valera Kilin – der meget ofte bor i Vester Vedsted – kan høres på festivalen. Folkesangerne Kurt og Jørgen kan naturligvis også høres på festivalen, ligesom Bjarne Sørensen håber, at kunne få jagthornsblæsere med ved det store arrangement. Rup

Program for V. Vedsted Musikfestival 10. august 1997:

Alle årene har vi haft en trofast skare af hjælpere. Her er Andreas Larsen, ? Andersen, Ernst Hansen og Benny Andersen i gang.

 

12:00-12:10 Velkomst ved konferencier Henrik Noer, Ungdomshøjskolen, Skoleallé 1. Hør her velkomsten fra 1999.

12:10-13:00 Valera Kilin, Mandøvej 14. Klassisk guitar også med Beatles og Eric Claptonnumre m.m. Hør her ”Dearhunter” fra 1999.

13:00-14:00 Morgenstjernen. Folkemusik trad. irsk/skotsk, De Gyldne Løver. Besætning: Bjarne Sørensen, Mandøvej 14: harmonika/sang. Briand Skyttehave, Esbjerg: guitar/sang. Christian Hansen, Fanø: mundharpe. Hør her deres ”Loch Lomond” fra 1999.

14:00-15:00 Kurt Nielsen, Mandøvej 14. Folkemusik fra Amerika, irsk/skotsk. Guitar/sang. Hør her ”Try for the Sun” fra 1999.

15:00-16:30 Morgenstjernen. Dansemusik. Besætning som før. Bjarne keyboard.

16:30-17:30 Ribe Danse- og Spillemandslaug. Trad. dansk spillemandsmusik. Fra områder deltager Rita & Rudy Würtz, Enderupvej 25 begge på violin. Hør dem her med ”Totur fra Vejle” fra 1999.

17:30-18:30 Vadehavsorkesteret. Musik for de ældre. Fra V. Vedsted deltager Niels Ocholm Madsen, Degnetoftevej 3 på harmonika og sav.

18:30-19:30 Room. De vandt vadehavsmesterskabet i Rockmusik. Besætning: Anders Lauridsen, Mandøvej 31: guitar. Jonas Friedrichsen, Ulvehøjvej 3: bas. Heidi Høng, Ribe: sang. Martin Pagård, Ribe: trommer.

19:30-19:50 Rømøblæserne. Jagthornsmusik. Fra området: Flemming Friedrichsen, Ulvehøjvej 3, Henrik & Finn Nissen, V. Vedsted Vej 105 og Kurt Nansen Jensen, Hviding. Hør deres ”Æresfanfare” fra 1999.

19:50-20:00 Afslutning, hvor alle synger: Skuld gammel venskab rejn forgo.

Vadehavsorkesteret 1997.

 

JydskeVestkysten 11. august 1997. Musik, folk og sommersol i Vester Vedsted. Søndagens musikfestival i Vester Vedsted blev en stor succes med masser af solskin og musik og dertil mange besøgende. Succes gentages. Af Edmund Jacobsen. Solen skinnede, musikken spillede, og folk havde en pragtfuld eftermiddag i Vester Vedsted. Her blev nemlig allerførste V. Vedsted Musikfestival afviklet, og den blev en kæmpe succes. Omkring 400 musikglade gæster var mødt op for at nyde tonerne fra de lokale musikere, der spillede alt fra klassisk over til folkemusik og rock. – Vi er meget godt tilfreds med dagen. Når så mange møder op, får man jo lyst til at gøre noget lignende en gang til. Derfor kan jeg sige med det samme, at der også en V. Vedsted Musikfestival til næste år, siger initiativtageren til festivalen, Bjarne Sørensen, der selv er musiker. Musikken startede lidt over middag med klassiske toner fra Valera Kilin, mens Rømø Jagthornsblæsere rundede af omkring klokken 20. Festivalens røde tråd er, at alle de deltagende grupper har mindst en musiker, der kommer fra Vester Vedsted. Der var ingen entré til festivalen, og alle grupper spillede desuden gratis, oplyser Bjarne Sørensen.

UgeAvisen 12. august 1997. Hele landsbyen festede. Alle mand var draget af huse, da Vester Vedsted i søndags holdt sin første festival overhovedet. V. Vedsted – Det er svært at sætte nøjagtig tal på, hvor mange mennesker der deltog i “Danmarks billigste festival” i Vester Vedsted, men der var mange – rigtig mange. Det var rart at se, at så mange bakkede op om et lokalt initiativ, og de lokale musikere, der stod for underholdningen, kvitterede med masser af god musik. Skanderborg Festivalen, der kalder sig “Danmarks smukkeste”, fik konkurrence til stregen, for folk nød at sidde i skyggen under de store bøgetræer i ly for den bagende sol. I Byens Butik var der travlhed som aldrig før, da man solgte seks Vestfyn Pilsnere for kun 20 kroner. Det største problem var dog at nå at køle de mange øl og sodavand ned, som blev drukket i løbet af den varme søndag. Initiativtagerne havde også sørget for, at der var børnevenlige aktiviteter. Således kunne børnene bage snobrød på den grill, der senere blev brugt til at tilberede aftensmaden på. Festivalen i Vester Vedsted sluttede med en lånt sang, nemlig den traditionsrige “Let the Circle be unbroken”, som hvert år slutter Tønder Festivalen. Lad os håbe, det er symbolsk for “Danmarks billigste festival”. Jg

1998

UgeAvisen 4. august 1998. Ingen entré og ingen honorarer. Søndag den 9. august er der musikfestival i V. Vedsted, og der er gratis adgang. VESTER VEDSTED – Arrangøren af festivalen er igen i år Bjarne Sørensen, som selv er musiker. Festivalen blev en kanonsucces sidste år med små 500 tilskuere, som nød de mange musiske indslag. Vejret var i top, og det samme var stemningen, og derfor var det naturligt for Bjarne Sørensen igen i år at arrangere en festival i sin forhave, hvor også Byens Butik har til huse. Det er en low-budget festival, hvor alle musikerne spiller gratis, ligesom der heller ikke skal betales nogen entre. Der finder heller ikke nogen egentlig udskænkning sted, men så kan man jo ty til Byens Butik, der jo befinder sig midt i festivalen. – Når jeg arrangerer denne festival er det bl.a. for at styrke lokalsamfundet og for at vise, hvor store musiske kvaliteter, der ligger gemt hos befolkningen i den sydlige del af kommunen. Der vil blive spillet musik i alle genrer, lige fra gamle travere på sav og harmonika til moderne rockmusik, afrikansk sang, klassisk guitar, skåleviser, folkemusik samt countrymusik. De fleste af musikerne kommer her fra egnen eller har tilknytning til området, og det er ganske flot, at så lille et samfund kan stable så meget musik på benene, siger Bjarne Sørensen. – Som nævnt er der meget få udgifter til festivalen, og derfor er der også gratis entré. Der er heller ikke nogen egentlig udskænkning, men folk, der ønsker noget at drikke, kan forsyne sig i butikken. Ellers håber vi, at folk har godt humør med som sidste år, og hvis vejret holder, skal det nok blive en succes, siger en optimistisk Bjarne Sørensen og tilføjer, at Ungdomshøjskolens forstander, Henrik Noer, er konferencier ved festivalen. bb

Program for V. Vedsted Musikfestival 9. august 1998:

Rømøblæserne.

 

12:00 Åbning ved Henrik Noer, Ungdomshøjskolen, Skoleallé 1. Hør hans ”Velkomst” fra 1999.

12:05 Rømøblæserne. Jagthornsmusik. Fra V. Vedsted deltager: Flemming Friedrichsen, Ulvehøjvej 3. Henrik & Finn Nissen, V. Vedsted Vej 105. Hør ”Æresfanfare” fra 1999.

12:15 Madsen & Madsen. Gode gamle travere, sav og harmonika. Niels O. Madsen, Degnetoftevej 3. Peter Madsen, Esbjerg. Hør ”Lille Sommerfugl” fra 1999.

Dorthe & Kent. 1998.

 

12:30 Dorthe & Kent. 2 x keyboard. Dorthe Beck, V. Vedsted Byvej 28. Kent Andersen, V. Vedsted Byvej 43.

12:45 Valera Kilin. Klassisk guitar. Odense, tidligere Mandøvej 14. Hør ”Dearhunter” fra 1999.

13:45 Kurt & Mik . Folkemusik. Kurt Nielsen, Sdr. Farup Vej 55. Mik, Ribe. Hør Kurt med ”Try for the Sun” fra 1999.

14:45 Per Frederiksen, Horsens. Overraskelse.

Husorkesteret. 1998.

 

15:05 Husorkesteret. 4 x lærere fra V. Vedsted Skole. Dag Keibel, Ulvehøjvej 10: bas. Arly Hansen, V. Vedsted Byvej 24: trommer. Malene Birgertoft, V. Vedsted Vej 6: guitar. Lene Krabbe, Seem: keyboard.

15:30 Morgenstjernen. Folkemusik. Briand Skyttehave, Esbjerg: guitar/sang. Christian Hansen, Fanø: mundharpe. Bjarne Sørensen, Mandøvej 14: harmonika/sang.

Ribe Danse- og Spillemandslaug.

 

16:20 Ribe Danse- og Spillemandslaug. Spillemandsmusik mest fra Mandø. Rita & Rudy Würtz, Enderupvej 25. Inga & Eigil Jensen, Darum. Flemming Lundholm, Jernvedlund. Birthe Nissen, Ribe. Bente & Over Kahn, Ribe.

17:20 Skåleviser fra Mandø. Laila Beck, Sdr. Kirkevej 27. Lilly Puggaard, Præstevej 4. Karin, Ribe m. fl.

17:30 Soulmakers. Viser. Karina Nielsen, V. Vedsted Vej 73: guitar/sang. Flemming Steiner, Ribe: guitar/tromme/kor. Poul Erik Jensen, Esbjerg: violin/diduridoo/tromme/kor. Hør ”Mona Lisa” fra 1999.

Afrika Quintetten.

 

18:00 Afrika Quintetten. Afrikansk korsang. Laila Beck, Sdr. Kirkevej 27. Gitte Niemann, Råhede. Jette Dupont, Ribe. Karen Taugård, Rømø. Helen Stubkær, Ribe. Hør ”Sydafrikas Nationalsang” fra 1999.

18:20 Country Expressen. Countrymusik. Jess Jessen, Esbjerg: keyboard/sang. Han er Bjarnes fætter. Ninette Homo, Esbjerg: sang. Hør ”Den Gamle Gartners Forårssang” fra 19999.

19:00 Morgenstjernen. Dansemusik. Samme besætning som før.

20:00 Afslutning ved Henrik Noer. Skuld gammel venskab rejn forgo.

UgeAvisen 11. august 1998. KNAP 800 GLADE FESTIVALGÆSTER nød det flotte solskinsvejr og den gode musik, da den 2. Vester Vedsted Festival blev afviklet i weekenden. Det er Bjarne Sørensen, Byens Butik, der har taget initiativ til festivalen, hvor udgangspunktet er, at det er lokale musikere, der underholder. Entré er der ikke noget, der hedder, og man kan heller ikke købe fadøl i dyre domme. Er man tørstig, så provianterer man i Byens Butik, hvor priserne må betragtes som Danmarks absolut billigste festivalpriser.

1999

Niels Ocholm Madsen har deltaget alle årene.

 

JydskeVestkysten 1. august 1999. 73-årig er alderspræsident på festivalen. For tredje i træk byder Bjarne Sørensen i Vester Vedsted på masser af underholdning. I år er der også tænkt meget på de mindste. Af Ole Sønderstrup. VESTER VEDSTED: 73-årige Niels Okholm Madsen fra Degnetoften i Vester Vedsted er en af de musikanter, der kan høres, når der på søndag er Vester Vedsted-festival i haven hos Bjarne Sørensen på Mandøvej 14. Niels Okholm Madsen er alderspræsident blandt de optrædende, men ikke desto mindre en glad spillemand med harmonika og sav. Det er tredje år i træk, at der bliver budt på alt fra spillemandsmusik til jazz, folkemusik og 60´er rocktoner på festivalpladsen i Vester Vedsted. Fantastisk. I løbet af dagen af dagen bliver der 16 indslag. – Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre, siger Bjarne Sørensen, der selv er en del af gruppen Morgenstjernen, der to gange i løbet af dagen træder op ved festivalen. Den begynder med Rømø-blæserne, og senere kan publikum høre engelske Mike, der bor på Mandøvej, fortolke blandt andet Cat Stevens, Bob Dylan og Donovan. Trioen Aage, Andreas og Finn – henholdsvis med efternavnene Hansen, Andreasen og Krageskov – debuterer på festivalen i år, og det gør de tre lokale solister med sømandssange. Kurt Nielsen fra Sdr. Farup Mejeri støder senere til med irsk og skotsk folkemusik. Russisk og rytmisk. På programmet er også russiske Valera Kilin, der tidligere har boet i Vester Vedsted, men nu bor i København. Videre får festivalen besøg af Ribe Danse- og Spillemandslaug. Ribe Folkemusikforening er endnu en festivalnyhed. Det samme er Stine Bram Kvartet, der byder på jazztoner. Det rytmiske kor fra Skærbæk er med. Det samme er Country Expressen og Soulmakers – alle grupper og musikere med lokalt tilsnit. Mere for børnene. I år er der også tænkt mere på børnene end de tidligere år. Denne gang er gruppen Rokketænderne nemlig med. Det giver rig lejlighed til at synge med på Skorstensfejeren, Heksemutter og alle de andre, glade børnesange.

Program for V. Vedsted Musikfestival 8. august 1999:

Rømøblæserne.

 

12:00 Velkomst ved Henrik Noer, Ungdomshøjskolen, Skoleallé 1. Hør hans ”Velkomst” her:

12:00 Rømøblæserne. Traditionen tro indledes V. Vedsted Musikfestival også dette år med Rømøblæserne, som de gjorde det også i 98. Det er utroligt hvad de kan få ud af jagthornet, der egentlig kun kan spille tre toner, men spillet af de rette bliver det til flot musik. Fra området deltager Flemming Friedrichsen, Ulvehøjvej 3, Finn & Henrik Nissen, V. Vedsted Vej 105. Hør deres ”Æresfanfare” optaget i 1999.

12:20 Nis å æ Bank. Festivalens alderspræsident blandt musikerne er Niels Ocholm Madsen, Degnetoftevej 3 også kaldet “Nis å æ Bank” – 73 år og stadig en glad spillemand med sin harmonika og sav. Backinggruppe er Morgenstjernen der spiller med på de gode gamle travere. Niels har også været med alle 3 gange vi har holdt festival. Hør ”Lille Sommerfugl” optaget her i 1999.

Mike.

 

12:35 Mike. Mike, vores nabo på Mandøvej 16, kommer fra England og debuterer i år på Festivalen. Han er en glimrende fortolker af Cat Stevens, Dylan, Donovan, Creedence, John Denver. Han ledsages på bas af Briand fra Morgenstjernen. Hør ”Summertime” fra 1999.

Rokketænderne.

 

13:05 Rokketænderne. De 2 første festivaler var der ikke noget direkte for børn. Det vil “Rokketænderne” gøre noget ved. Syng med på skorstensfejeren, heksemutter og alle de andre børnesange. Musikere er Dorte og Kent, V. Vedsted Byvej 28 og V. Vedsted Byvej 43. Sangerne er: Helle, V. Vedsted Byvej 28 og Line, V. Vedsted Vej 74. Hør ”Jeg har en Rokketand” her fra 1999.

Aage Hansen, Andreas Andreasen & Finn Krageskov.

 

13:25 Aage, Andreas & Finn. De debuterer på denne Festival med en omgang sømandssange som du gerne må synge med på. Gruppen består af: Aage Hansen, Mandøvej 20: harmonika. Andreas Andreasen, Vester Bjergvej 2: sang. Finn Krageskov, Vester Bjergvej 3: violin. Hør ”I den store tavse Nat” fra 1999.

Kurt Nielsen og Briand fra Morgenstjernen.

 

13:40 Kurt Nielsen. Kurt, der bor på Sdr. Farup mejeri, Sdr. Farup Vej 55, har været med alle 3 gange vi har holdt Festival. Hans hjerte banker for irsk og skotsk folkemusik. Hans accent og guitarspil får det hele til at lyde som derhjemme i Irland. Og så spiller han guitar med alle 10 fingre !!!! På bas: Briand fra Morgenstjernen. Hør ”Try for the Sun” fra 1999.

14:10 Morgenstjernen. Som sædvanlig er Morgenstjernen med som 2 orkestre. I første afdeling gælder det folkemusik, De Gyldne Løver, Irsk, Skotsk og hvad vi ellers finder på. Medvirkende: Briand, Esbjerg: guitar, sang. Bjarne, Mandøvej 14: harmonika, sang. Christian, Fanø: mundharpe. Hertil kommer en god ven fra Esbjerg, Kent og synger Kim Larsen så der ikke er et øje tørt: Blaffersang, This is my Life m.m. Hør ”Loch Lomond” og ”Blaffersangen – Byens Hotel” her fra 1999.

En dybt koncentreret Valera Kilin.

 

14:50 Valera Kilin. Valera har også været med alle 3 år. Lige nu er han CD-aktuel med “Vesna”. Han kommer fra Rusland – boede over 2 år her på Mandøvej 14, men flyttede til København. Her er guitarspil i verdensklasse. Hør temaet fra ”Dearhunter” fra 1999.

15:20 Ribe danse- og Spillemandslaug. For tredje år i træk deltager Ribe Danse- og Spillemandslaug i vores festival med deres glade spillemandsmusik. De spiller uden forstærkning på plænen og der må gerne danses rundt om dem. Hopsa, polka, vals osv. Fra Enderupvej 25 deltager Rudy Würtz på violin. Hør ”Totur til Vejle” fra 1999.

15:30 Afrika Quintetten. Afrika Quintetten var med for første gang sidste år og helt ærligt: Hvem skulle have troet at 5-stemmig swahili kunne gå lige til hjertet ? Det var ikke desto mindre hvad skete. Medvirkende: Laila Beck, Sdr. Kirkevej 27. Gitte Niemann, Råhede. Margith Knudsen, Tønder. Karen Taugård, Rømø og Helen Stubkær, Ribe. Hør ”Sydafrikas Nationalsang” fra 1999.

Ribe Folkemusikklub.

 

16:20 Ribe Folkemusikklub & VVS. Endnu en nyhed på vores Festival fra den nystartede Ribe Folkemusikforening. Deltagere er Anders, Jens, Flemming og Rasmus, Ribe. Monica, Råhede. Fra V. Vedsted kommer Randi, Ulvehøjvej 10. Karina, V. Vedsted Vej 73. Hør ”Smuglers” fra 1999.

Stine Bram Kvartet.

 

17:00 Stine Bram Kvartet. For første gang får vi jazz med på Festivalen. Det glæder vi os utrolig meget til at høre. Stine Bram Kvartet har flg. Besætning: Stine Bram, V. Vedsted Byvej 9: sang. Henrik Bülow, Skoleallé 2: klaver. Adam Melbye, Skovvej 3: bas. Andreas Henriksen, Ribe: trommer. Hør ”African Fairytaile” fra 1999.

Det Rytmiske Kor, Skærbæk.

 

17:30 Det Rytmiske Kor, Skærbæk. De er med for første gang. Koret spænder over et bredt repetoire af populærmusik sunget a capella eller blot med klaverakompagnement. Her fra byen deltager: Britta Lolk Jensen, Kløjsvej 3. Dagmar Johnsen, Kløjsvej 7. Bente Pedersen, Ulvehøjvej 16. Inge Fischer Sørensen, Ulvehøjvej 3. Thomas Rosenstand, Sdr. Farup Vej 24 og Helle Quebec Jensen, V. Vedsted Byvej 10. Hør ”California Dreamin´” fra 1999.

Country Expressen.

 

18:00 Country Expressen. De var en positiv overraskelse sidste år. I mange uger dette forår har de ligget nr. 1 på Dansktoppen – det er en præstation af de helt store. Tillykke med det ! Gruppen består af Jess og Ninette, keyboard og sang. De bor i Sejstrup. Jes er Bjarnes fætter. Hør ”Den gamle Gartners Forårssang” fra 1999.

Soulmakers.

 

18:30 Soulmakers. Vi var vist mange der sidste år blev overrasket af Soulmakers, der sang egne viser og musik af en kvalitet helt i top. Gruppen består af Karina Nielsen, V. Vedsted Vej 73. Flemming Steiner, Ribe og Poul Erik Jensen, Esbjerg. Hør ”Mona Lisa” fra 1999.

19:10 Morgenstjernen. Anden afdeling af Morgenstjernens program byder på dansemusik med numre af Shu-bi-dua, Bamse, Kim Larsen og 60´er musik. Ud med træbenet !! Besætning: Bjarne Sørensen, Mandøvej 14. keyboard/sang. Briand, Esbjerg: guitar/sang. Christian, Fanø: mundharpe.

Konferencier: Henrik Noer, Ungdomshøjskolen, Skoleallé 1.

Henrik Noer.

 

JydskeVestkysten 9. August 1999. Vester Vedsted var vild. Ikke blot imponerende, nej vildt imponerende i sådan en bette landsby ! Avisens måtte finde de store ord frem, da han i går var på arbejde på festivalen i Vester Vedsted, og han – fotografen – ved, hvad han taler om som medarrangør af Tønder Festival gennem 25 år. 15 primært lokale solister og grupper var på scenen i de 12 timer, festivalen varede. Her er det Afrika Quintetten, som også sang på festivalen sidste år. Begivenheden trak fuld hus. Flere hundrede tilhørere måtte dele pladsen i købmandens have.

UgeAvisen 2. November 1999. Kulturhistorie på CD. Initiativtageren til den årlige musikfestival i Vester Vedsted, Bjarne Sørensen, Byens Butik, optog hele festivalen på en otte-spors båndoptager. Resultatet er blevet fem cd´er fra hele festivalen. Kulturhistorie på cd. Med udgivelsen af fem cd´er fra Musikfestivalen i Vester Vedsted, har Bjarne Sørensen begået et stykke landsbykulturhistorie. Af John Garp. VESTER VEDSTED. Umiddelbart virker det overvældende, når man sidder med hele fem cd´er fra årets Musikfestival i Vester Vedsted. I alt bliver det til næsten fem timers musik inklusive konferencier Henrik Noers introduktioner til de enkelte kunstnere. Der er virkelig tale om en blandet landhandel af musikgenrer. CD-samlingen spænder over alt lige fra jagthornsblæsning, savspil over korsang, country, rock, spillemandsmusik og afrikanske hjemlandssange til russisk guitarspil, soul og jazz. Bjarne Sørensen, der har taget initiativet til festivalen, er også manden, der står bag dette usædvanlige initiativ med udgivelsen af hele lydsporet fra festivalen. Fem cd´er i alt er det blevet til. Indspilningerne er foregået ved hjælp af Ungdomshøjskolens mixer og 8-spors båndoptager. Scenelyd og indspilning er foretaget af Bjarne Sørensen, mens Henrik Bülow har assisteret med det tekniske. Lyden er ikke den bedste hele vejen igennem, hvilket skyldes de vejrmæssige forhold, men gennemgående forbavsende god. Der er ingen, der sætter sig ned og lytter til de fem cd´er og falder i svime over hvert eneste stykke musik. Det må være op til den enkelte lytter, selv at finde sine favoritter blandt de 77 medvirkende musikere og sangere. Undertegnede vil da heller ikke anmelde de enkelte kunstnere, men straks ryste fire stjerner ud af posen for det flotte initiativ. Med udsendelsen af de fem cd´er har Bjarne Sørensen “skrevet” et stykke uvurderlig stykke landsbykulturhistorie. Lavet for kunstnerne. Det er et kæmpe arbejde, man skal ikke begynde at regne på sin timeløn. Jeg gør det af samme grund som jeg gider rende rundt og lave festival. Jeg synes, det er flot at mange dyrker musik på så mange måder. Det er en opbakning til kunstnerne, og er som sådan også lavet til kunstnerne. Mange af dem har aldrig været på en cd før. Den er lavet i et oplag på 25, så det er ikke for at få tre uger på Bahamas, selvom Mette gerne ville have en sådan ferie, griner Bjarne Sørensen. Vi har været rimeligt effektive, når man tænker på, at vi har fået fem timers musik ud af otte timers festival. En begejstret arkivar. Formanden for lokalhistorisk arkiv i Vester Vedsted, Etly Fønss, er begejstret for udgivelsen af de fem cd´er. – Det er et meget spændende projekt, for den lille festival, der kører helt nonprofit, er noget særligt. Jeg deltager selv i den hvert år, så al ære og respekt for initiativtageren.

2000

UgeAvisen 8. august 2000. Musik vil fylde landsby. Der er på søndag den 13. August Visefestival i Vester Vedsted. VESTER VEDSTED- Der er rigtig mange, der hvert år ser frem til at medvirke i Vester Vedsted Visefestival, som afholdes i haven ved Byens Butik. Det er Bjarne Sørensen, der er arrangør, og han glæder sig naturligvis til, at hans forhave bliver fyldt med musik.Vi har atter i år samlet et rigtig godt program med masser af god musik. Musikerne har tilknytning til Vester Vedsted, og det er i mine øjne imponerende, at der er så mange gode musikere her i byen. Der er masser af musik, som jeg personligt ser frem til at høre, bl. a. Christie Cleek og Stine Bram Kvartet, der begge spiller utrolig godt musik, siger Bjarne Sørensen. Det er en festival, hvor alle kan være med uanset alder og musiksmag, og vi har hvert år oplevet en rigtig god stemning. Der har de tidligere år været op mod 1000 mennesker, og det håber jeg, der kommer igen i år. Den ældste der kommer går med stok og den yngste med ble, men de er alle meget velkomne, og der er selvfølgelig igen i år gratis entré, siger Bjarne Sørensen. bb

Program for V. Vedsted Musikfestival 13. august 2000:

12:05 Nis å æ Bank. Niels Ocholm Madsen måtte desværre melde sig syg. Morgenstjernen spillede i stedet. Hør hans ”Lille Sommerfugl” fra 1999.

12:35 Mike. Mike, vores nabo på Mandøvej 16, debuterede på festivalen sidste år, hvor han på glimrende vis fortolkede Cat Stevens, Dylan, Donovan, Creeden Clearwater Rivival m.m. Vi glæder os til et genhør.

13:10 Valera Kilin. Han har været med til alle årene med V. Vedsted Musikfestival. Hør temaet fra ”Dearhunter” optaget i 1999.

Sanne.

 

13:35 Sanne. Sanne Tygesen Skønager, Degnetoftevej 1, debuterer som 10. Årig på festivalen med sit keyboard og giver nogle numre. Det er godt gået, eftersom hun først fik keyboardet for et halvt år siden.

13:50 Soulmakers. De udgiver deres første CD med egne viser i forbindelse med denne festival. Musik og tekst af Karina Nielsen, V. Vedsted Vej 73. Desuden medvirker Flemming Steiner, Ribe og Poul Erik Jensen, Esbjerg. Hør ”Mona Lisa” fra 1999 festivalen.

14:35 Rokketænderne. De tog kegler sidste år med deres “rokkede” børnesange. Line, V. Vedsted Vej 74 og Helle, V. Vedsted Byvej 28 synger for. Dorthe, V. Vedsted Byvej 28 sørger for musikken på sit keyboard. Hør ”Jeg har en Rokketand” fra 1999.

15:05 Morgenstjernen. Fast inventar på festivalen. I første runde gælder det skotsk folkemusk, De Gyldne Løver, Irsk og skotsk folkemusik. Bjarne, Mandøvej 14: harmoka og sang. Christian Hansen, Fanø: mundharpe. I stedet for Briand, der havde meldt afbud, deltog Jens Bjørk: bas, sang og Willy Larsen: guitar og sang. Begge kommer fra Amager og var med til at starte Morgenstjernen derovre i 1981. Hør ”Loch Lomond” fra 1999.

15:50 Valera Kilin. 2. Afdeling af Valeras sæt. Hør temaet fra ”Dearhunter” fra 1999.

Mæslingerne.

 

16:10 Mæslingerne. Den “gamle” 6. Klasse fra V. Vedsted skole spiller rock & rul. De har dyrket musik sammen lige siden de startede i skole. Glæd dig til at de “trykker” den af for første gang på festivalen.

Christie Cleek.

 

16:40 Cristie Cleek. Sonja Christie fra Vilslev har tidligere spillet på festivalen med Ribe Danse- og Spillemandslaug. Hun stiller her med sit eget orkester og fejrer sin fødselsdag. Hendes søn, Sandy på 10 år spiller bas. Desuden Denis McLaughlin, Sdr. Hygum: sang, guitar mm., Jens Kragh, Guldager: harmonika, guitar. Skotske jigs/reels af høj klasse.

Stine Bram Kvartet.

 

17:30 Stine Bram Kvartet. De var med for første gang sidste år, og sikken oplevelse vi fik med jazz af højeste kvalitet. Medvirkende: Stine Bram, V. Vedsted Byvej 9: sang. Henrik Bülow, Skoleallé 2: klaver. Adam Melbye, Skovvej 3: bas. Andreas Henriksen, Ribe: trommer. Hør ”African Fairytaile” fra 1999.

18:20 Morgenstjernen. Dansemusik.

Konferencier: Henrik Noer, Ungdomshøjskolen, Skoleallé 1.

JydskeVestkysten, 14. august 2000. DANMARKS MINDSTE MEN HYGGELIGSTE FESTIVAL. Der var hygge for alle pengene, da Vester Vedsted Musikfestival i går eftermiddag løb af stablen med Bjarne Sørensen som arrangør. Det gode vejr og den gode musik samlede et par hundrede mennesker, der fyldte haven ved Bjarne Sørensens forretning. De mange mennesker nød under afslappede former både musikken, vejret og hinandens selskab.

UgeAvisen, 22. August 2000. KURT OG BIRGIT RASMUSSEN fra Køge var ikke havnet tilfældigt til Vester Vedsted Musikfestival. De var helt bevidst kørt til Jylland for at deltage i festivalen sammen med deres gode Ven Preben (han hedder nu Flemming Tipsmark). De kommer jævnligt til Vester Vedsted, men i år havde de valgt at lægge sommerbesøget samtidig med festivalen. I dagligdagen gør Kurt god reklame på havnen i Køge, hvor han flittigt lufter sin gamle festival T-shirt, som han har fået af Preben (Flemming).

UgeAvisen 22. August 2000. Landsbyfestival i strålende solskin. For fjerde år i træk var vejrguderne og publikum med arrangørerne af Vester Vedsted Musikfestival. V. VEDSTED. Solen strålede ned. Øllet var koldt. Musikken strømmede ud af højtalerne. Publikum var glade og feststemte og arrangør Bjarne Sørensen, Byens Butik kunne med tilfredshed konstatere, at den fjerde Vester Vedsted Musikfestival var en succes. Der har aldrig været så mange folk som i år. Hvert år får publikumrekorden lige en tand mere. I år var der også gamle ungdomshøjskoleelever, som kom og slog telt op. Der var også gæster fra Bremen, som hvert år tager til Fanø. De har været trofaste gæster alle fire år. Der var også et hollandsk ægtepar på cykeltur, som besluttede sig for at ændre rejseplaner og blive i Vester Vedsted en dag ekstra, fortæller Bjarne Sørensen. Vi må også sende en særlig tak til vejrguderne. I ugen op til festivalen bliver vejrudsigterne studeret nøje, og jeg tror, at søndagens højtryk må have passeret Vester Vedsted midt på eftermiddagen. Musikudbuddet var en smule mindre i år, men til gengæld fik de udøvende kunstnere så lejlighed til at spille lidt længere. Desværre måtte festivalens “grand old man”, Nis å æ Bank, melde afbud på grund af dårlig mave. Så sprang “Morgenstjernen” til i stedet for, siger Bjarne Sørensen. Også børnene hygger sig gevaldigt ved denne festival. Det er efterhånden blevet en uskrevet regel, at man lader sin ølflaske ligge, så ungerne kan tjene en skilling. Det er der heller ingen, der bliver fattigere af med de ølpriser, der er til Danmarks billigste festival. Næste års festival er allerede fastlagt. Den finder sted søndag den 12. august 2001.

2001

UgeAvisen 7. august 2001. Festival fejrer jubilæum. For femte år i træk er der festival i Vester Vedsted. Mange lokale bands deltager. Søndag den 12. august er der atter festival i Vester Vedsted. I 1996 fik Bjarne Sørensen, Byens Butik, den geniale idé at samle så mange af de mennesker, som dagligt dyrker musikkens verden, til Danmarks billigste festival. Billigste festival, fordi der er gratis entre, og man bliver ikke flået, når man vil købe en øl. – Det er stadig en forudsætning, at der skal være mindst ét medlem i et band, som kommer fra Vester Vedsted eller bor i byen for at kunne optræde her. Det betyder, at vi også i år har et bredt musikprogram, siger Bjarne Sørensen. – I år er det første gang, at Kragh Møller Band, Sing & Swing, Dunce og Waxies Dargle optræder. Sidstnævnte udgiver deres første cd i forbindelse med denne festival. – Men der er stadig musikere, som spiller i bands, der aldrig har været på festivalen. Det er for eksempel Ribes Mindste Big Band, siger Bjarne Sørensen. Ungdomshøjskolen starter en uge tidligere i år, hvilket betyder, at forstander Henrik Noer må melde afbud som konferencier. Den post bliver i stedet overtaget afa Laila Beck. Hun har tidligere selv optrådt sammen med Afrika Quintetten. I alt har 25 forskellige musikgrupper spillet på festivalen igennem de første fem år. Det er stadig muligt at købe ”The Greatest of”-cd´en fra 1999. jg.

Program for V. Vedsted Musikfestival 12. august 2001:

12:OO RØMØBLÆSERNE

 

For fjerde gang stiller Rømøblæserne op til vores festival. Fra området Henrik og Finn Nissen, V. Vedsted Vej 105, Flemming Friedrichsen, Ulvehøjvej 3. Hør ”Æresfanfare” fra 1999.

12:15 SOULMAKERS

 

De udgav deres første CD med egne viser i forbindelse med festivalen sidste år. Musik og tekst af Karina Nielsen, V. Vedsted Vej 73. Desuden medvirker Flemming Steiner, Ribe og Poul Erik Jensen, Esbjerg. Hør ”Mona Lisa” fra 1999.

12:55 MIKE

 

Mike, vores nabo på Mandøvej 16, var med i både 1999 og 2000 på festivalen, hvor han på glimrende vis fortolkede Cat Stevens, Dylan, Donovan, Creedence Clearwater Rivival m.m.. Vi glæder os til et genhør. Hør ”Summertime” fra 1999.

 

13:25 V. V. FRISKOLE

 

V. Vedsted Friskole har brugt den første uge i det nye skoleår til forberedelse på dette indslag. Under ledelse af Anne Line Hellestrup, Lillemosevej 3, giver børnene den hele armen. Tag godt imod dem !!!

13:55 SING´N SWING

Det rytmiske kor “Sing´n Swing” fra Skærbæk har eksisteret siden 1996. Koret har sunget til koncerter i kirker, V. Vedsted Musikfestival 1999, på gader og stræder, til jubilæer m.m. Repertoiret spænder meget bredt fra gospel og jazz over pop og rock til ballader, evergreens og afrikansk musik. Tove Tersbøl har været korets dirigent siden starten. Fra V. Vedsted: Inge Fischer Sørensen, Ulvehøjvej 3. Britta Lolk Jensen, Kløjsvej 3. Dagmar Johnsen, Kløjsvej 7. Bente Pedersen, Ulvehøjvej 16. Helle Quebec Jensen, V. Vedsted Byvej 10. Hør ”California Dreamin´” fra 1999.

14:35 VALERA KILIN

 

Vores russiske tryllekunstner på guitar stiller op for fjerde gang med sin blanding af klassisk og rytmisk musik. Han boede 2 år her på Mandøvej 14, men arbejder og bor nu i Havneby på Rømø. Hør ”Dearhunter” fra 1999.

 

15:O5 3 x B

 

Gæsteorkester fra Esbjerg. Jørgen Bode, congas og Jørgen ”Folkesanger” Hansen, guitar sang, Poul Erik Knudsen, guitar og Ejgil, guitar og sang og Christian Hansen fra Fanø. Folkemusik fra mange verdensdele.

 

15:5O

KRAG MØLLER BAND

 

er et blæseorkester startet af tandlæge Mogens Krag Møller i 1980. De spiller blæsermusik af blandet repertoire, men med hovedvægten på musik fra 1940´erne. Fra V. Vedsted: Jørgen Windeballe, V. Vedsted Vej 84.

 

16:25 NIELS & MORGENSTJERNEN

Festivalens alderspræsident, Niels Ocholm Madsen, Degnetoftevej 3, Bjarne Sørensen, Mandøvej 14, Christian Hansen, Fanø. Willy Larsen fra København, danner et orkester til lejligheden. Folkemusik. Hør ”Lille Sommerfugl” fra 1999.

 

17:1O WAXIES´ DARGLE

Waxies’ Dargle spiller en blanding mellem traditionel skotsk/irsk folkemusik og folkrock. Gruppens musik appellerer til et bredt publikum og ofte bliver folk overrasket over at folkemusik kan spilles med så meget ‘drive’. Waxies’ Dargle er: Karsten Garner Pedersen: Perkussion. Asger Christensen: Violin, 4-strenget banjo og viola. Anna Katrine Harboe Jensen: Violin. Rasmus Christian Bro Lorenzen: Sang, guitar og 5-strenget banjo.

 

17:55 KRAG MØLLER BAND

De sidste 10-12 år har skoleinspektør Lars Nykjær været dirigent og fornyer af repetoiret, der dog stadig har sit eget unikke og swingende særpræg – en blanding af jazz– big band- og underholdningsmusik. Fra området: Jørgen Windeballe, V. Vedsted Vej 86

 

18:3O MORGENSTJERNEN

Som sædvanlig skal vi have en gang dansemusik med Morgenstjernen. Ud og sving træbenet til Shu-bi-dua, Bamse, 60´er musik mm. Bjarne, Mandøvej 14: keyboard, sang. Christian, Fanø: mundharpe. Willy Larsen fra København. Denne afdeling blev af tidsmæssige årsager sprunget over.

 

19:25 DUNCE

I år kan vi endelig præsentere noget for de unge. Dunce er 4 gutter på 17-18 år, der mødtes på Skanderup Ungdomsskole. De har øvet sig til vores festival, og de glæder sig meget. Repertoire: Kashmir, D:A:D, Robin & Knud, men de føler nu mest for rocken. Troels: Sang, Kløjsvej 7, V. Vedsted. Volf: Bas, Fredericia. Simon: Trommer, Haderslev. Steffen: Guitar, Give.

 

BESPISNING – er igen i år lagt i hænderne på V. Vedsted Friskole. Helstegt pattegris, lam, pølser m.m. Overskuddet går til friskolen. Bliv mæt og støt et godt formål.

 

 

KONFERENCIER

Laila Beck, Sdr. Kirkevej 27.

NÆSTE FESTIVAL

Som sædvanlig 2. søndag i august, nemlig

11. august 2002

PÅ GENSYN !!!!!!

 

 

 

UgeAvisen 14. august 2001. Festival i blæst. Den 5. Vester Vedsted Festival blev ikke afholdt i strålende solskinsvejr, som de tidligere fire år. Det fik imidlertid ikke folk til at blive hjemme. Pladsen ved siden af Byens Butik var sædvanen tro fyldt med entusiatiske gæster, som blot havde garderet sig med fornuftigt regnvejrstøj og paraplyer.

 

Ugeavisen 14. august 2001. Publikum var trofaste. Der skal mere end et par byger til at holde folk hjemme, når der er festival i Vester Vedsted. ”Danmarks billigste festival” det er, hvad den årlige festival i Vester Vedsted kalder sig, og det er så rigtigt, som det er sagt. Godt nok har ølpriserne fået et hak op i forhold til den første festival for fem år siden, men når man tænker på, at en iskold øl inklusive pant kun koster en flad tier, så er der kun en ting at brokke sig over. Det er at festivalen bliver holdt en søndag, hvor man er nødt til at tage på arbejde om mandagen ! For første gang i festivalens femårige historie var vejret ikke det bedste, men det afholdt bestemt ikke folk fra at komme. Som en klog festivaldeltager så rigtigt sagde: ”Paraplyen er jo opfundet”. Arrangør Bjarne Sørensen, Byens Butik, glædede sig over fremmødet, og samtidig er han glad for, at det stadig kan lade sig gøre at arrangere en festival, hvor mindst et medlem af den optrædende gruppe stammer fra eller bor i Vester Vedsted.

Orkestre/kor på V. Vedsted Musikfestival

3 x B

2001

 

Afrika Quintetten

1998

1999

Christie Cleek

2000

Country Expressen

1998

1999

 

Dunce

2001

Husorkesteret

1998

 

Kragh-Møller Band

2001

 

Kurt Nielsen

1997

1998

1999

 

Mike

1999

2000

2001

 

Morgenstjernen

1997

1998

1999

2000

2001

 

Mæslingerne

2000

 

Niels Okholm Madsen

1997

1998

1999

Syg

2001

 

Per Frederiksen

1998

 

Ribe Danse- og Spillemandslaug

1997

1998

1999

 

Ribe Folkemusikklub

1999

 

Rokketænderne

1998

1999

2000

2001

 

Room

1997

 

Rømøblæserne

1997

1998

1999

2001

 

Sanne

2000

 

Sing´n Swing

1999

2001

 

Soulmakers

1998

1999

2000

2001

 

Stine Bram Kvartet

1999

2000

 

V. Vedsted Friskole

2001

 

Vadehavsorkesteret

1997

 

Valera Kilin

1997

1998

1999

2000

2001

 

Waxies Dargle

2001

 

Aage, Andreas & Finn

1999